023 3040018   |    info@easylawn.nl Showtuin: Wijkermeerweg 49 | 1948 NT Beverwijk
Gratis staal aanvragen
Kunstgras in achtertuin Beverwijk
  • Kunstgras in achtertuin Beverwijk
  • Kunstgras in achtertuin Beverwijk
  • Kunstgras in achtertuin Beverwijk

Kunstgras in achtertuin Beverwijk 

In opdracht van een particuliere klant uit Beverwijk hebben wij natuurlijk gras vervangen door kunstgras. Omdat er  heel beperkt onderhoudswerk aan kunstgras is, wordt er steeds vaker voor gekozen. Het onderscheid tussen echt gras en kunstgras zie je bijna niet meer.

Meerdere toepassingen

Er zijn meerdere toepassingen waarvoor kunstgras wordt gebruikt. Het meeste wordt het geïnstalleerd als siergazon, maar het kan ook worden gebruikt op een terras, balkon of als sterke speelondergrond of als putting green. Dit gazon werd voorzien van kunstgras wat is gemaakt uit verschillende soorten vezels, kleuren en vezellengtes: Finesse de Luxe PU*, dit is een gazon van 35 mm hoog. Na oplevering ziet het nieuwe gazon er uiterst fraai en natuurlijk uit. I

Is er bij interesse in kunstgras? Los van alle informatie op de website is een bezoek aan de showtuin de beste manier om ons gras te kunnen beoordelen. Wij ontvangen u dan ook graag!

Milieuvriendelijk

“PU” Sterker, Lichter, Soepeler en beter voor het millieu Een van de ontwikkelingen op kunstgrasgebied is dat de latexbacking van veel producten vervangen zal worden door een PU (PolyUrethaan coating) backing.
1. Het productieproces is milieuvriendelijker. De fabricage vergt 90% minder energieverbruik (het uitharden van PU gebeurt bij een 15gr lagere temperatuur dan latex) en 30% minder grondstoffenverbruik.
2. Er is geen water nodig bij de productie waardoor er geen vervuild restmateriaal is.
3. De rollen worden lichter en hebben een blijvende flexibiliteit, waardoor dit kunst- gras het hele jaar door verwerkt kan worden, ongeacht de weersomstandigheden.
4. De vezels hechten 50% beter waardoor het loskomen van de vezels tot een minimum beperkt wordt.
5. De mat absorbeert niet meer waardoor de waterdoorlatendheid wordt geoptimali- seerd. Ook geurtjes van bijvoorbeeld huisdieren behoren hierdoor tot het verleden.
6. Recycling: De PU backing komt uit dezelfde productfamilie als de vezels (PE/PP), daardoor kunnen deze gezamenlijk worden gerecycled tot bijvoorbeeld drainage- buizen. De backing van latex is nog niet te recyclen, deze wordt als residu gestort.
7. Tot slot: Krimp wordt geminimaliseerd. Neemt niet weg dat dient te worden voorkomen bij heel warm weer tijdens de installatie te veel aan de mat te trekken. In dat geval de mat een dag laten rusten/afkoelen alvorens deze op maat te snijden.

 

5 voordelen van EasyLawn kunstgras
17 hoogwaardige kunstgrassoorten
Meer dan 50 showtuinen in NL
Professionele kunstgras installateur
10 jaar garantie
Levering binnen 5 werkdagen
© 2024 Easylawn Kunstgras